Mesec: marec 2022

Zapestnice kot odlično darilo za obletnice in druge posebne priložnostiZapestnice kot odlično darilo za obletnice in druge posebne priložnosti

Ko nekdo praznuje obletnico ali kakšen drug pomemben dogodek, mu navadno na slavje prinesemo tudi primerno darilo. Ta je lahko tudi v obliki nakita ali česa podobnega. V tem primeru so že dolgo zelo aktualne zapestnice. Za obletnice se seveda spodobi prinesti takšno, ki je nekoliko bolj dragocena.

Pred izbiro zapestnice za slavljenko ali slavljenca pa je seveda dobro premisliti o tem, kakšna vrsta mu najbolj ustreza. Čeprav imamo morda v mislih zapestnico iz čistega zlata, pa morda tovrstna kovina obdarovancu ni najbolj pri srcu. Izbira materiala je v prvi vrsti torej izjemno pomembna.

Zapestnica z uro in drugimi dodatki

Na voljo so tudi takšne zapestnice, ki vključujejo ure. Tudi takšno darilo za posebno priložnost je lahko nekaj posebnega. Pozanimati pa se morate, ali bo darilo dovolj prijalo tistemu, ki mu jo boste podarili.

Odlična izbira so tudi takšne zapestnice, ki vključujejo dodatke, oziroma tiste, ki jim kasneje lahko sami dodajamo najrazličnejše dodatke oziroma motive.

Zapestnica narejena v lastni režiji

Nemalo vas je, ki ste v svojem prostem času radi aktivni oziroma kreativni. Morda sami zase in za svoje bližnje izdelujete tudi najrazličnejše modne dodatke in ne nazadnje tudi nakit, kot so zapestnice. Te so lahko izdelane iz povsem preprostih materialov, ki so v obliki zapestnic videti naravnost čudoviti.

Morda ste že kdaj svoji bližnji osebi izdelali zapestnico iz posušenega cvetja. Čeprav so takšne zapestnice morda uporabne le za enkratno uporabo, pa so v resnici res nekaj posebnega. Material za izdelavo zapestnic in drugega nakita torej lahko preprosto najdete kar doma ali pa ga kupite v prodajalnah s tovrstnimi izdelki.

Velika izbira nakita v spletnih prodajalnah

Nakit se lahko kupi tudi po spletu. Številne spletne prodajalne vam na primer ponujajo zapestnice in druge vrste nakita po meri. Obstajajo takšne, kjer so tovrstni izdelki več kot poceni, in seveda tudi tiste, kjer je nakit pregrešno drag.

Nekaj mesecev po tem, ko je mezoterapija pomladila moj obrazNekaj mesecev po tem, ko je mezoterapija pomladila moj obraz

Danes je pol leta po tem, ko sem prvič izvedela, da mezoterapija obstaja in približno tri mesece po tem, ko sem zaključila terapijo. Od sedaj naprej me čakajo le še obnovitvene terapije na vsake štiri od šest mesecev. Glede na rezultat, ki ga imam po prvih šestih terapijah, mi je bilo pa vseeno rečeno, da bom verjetno potrebovala obnovitvene terapije na šest mesecev in ne manj. Ampak nič ni zagotovo. Vsekakor lahko za zdaj rečem le to, da je mezoterapija presegla moja pričakovanja in sem videti res mnogo bolj mladostno kakor pa še nekaj mesecev nazaj.

Po prvih dveh terapijah ni bilo bistvenega učinka in malce me je zaskrbelo, da bo končni rezultat precej manj opazen, kakor sem pričakovala. Ko sem videla sodelavko, ki je to naredila, je bila razlika res očitna. Nisem pa spraševala, kako je bilo po vsakem tretmaju. Vseeno sem se odločila, da še malce počakam, da vidim, če bo morda mezoterapija vseeno malce bolj delovala.

Ko sem bila pa na tretjem tretmaju, sem pa prvič že med posegom začutila malce drugačen občutek. Ko sem vprašala zdravnico, ali je morda povečala doze, mi je povedala, da ne, ampak da lahko, da imam danes bolj občutljivo kožo. Ko sem se naslednji dan zbudila, pa sem videla res velikansko razliko. Nekaj dni po tem pa še večjo razliko. Bila sem res neizmerno vesela in pomirjena, saj sem vedela, da je mezoterapija končno začela delovati. Še dobro, ker če bi bilo po tretji terapiji enak rezultat kot pri prvih dveh, ne vem, ali bi nadaljevala tretmaje.

Ko sem zaključila tretji tretma in videla rezultate, sem kontaktirala tudi mojo sodelavko, da preverim, če je bilo pri njej morda podobno. Rekla mi je, da ne čisto, ker je že po drugem tretmaju mezoterapija imela rezultat, po prvem pa kot da ne bi naredila nič.

V katerem stadiju je imunoterapija primerna za zdravljenjeV katerem stadiju je imunoterapija primerna za zdravljenje

Na sploh je imunoterapija v tem hipu najpogosteje uporabljena pri napredni obliki raka. Tu imamo tudi največ dokazov o njeni uspešnosti oziroma učinkovitosti. Tovrstna metoda zdravljenja se še vedno raziskuje. Pri pljučnem raku je na primer dokazano, da imunoterapija dobro učinkuje tudi pri manj napredovalni bolezni.

Sama prihodnost, ki jo nosi imunoterapija, gre v resnici v dve smeri. Na eni strani se intenzivno preučuje, kako učinkovita je sploh lahko v vlogi dopolnilnega zdravljenja pred operacijo ali po njej, in sicer pri pacientih, ki imajo začetne oblike raka. Po drugi strani pa se pri bolnikih z naprednejšo boleznijo raziskuje, kako imunoterapija deluje v kombinaciji s kemoterapijo ali pa s kakšno drugi vrsto metode zdravljenja. Kombinacije se namreč lahko pokažejo kot izjemno uspešne strategije in najverjetneje je , da predstavljajo smer, v katero bo šel tudi nadaljnji razvoj zdravljenja.

Čas zdravljenja bolnika s pomočjo imunoterapije

In kako dolgo se bolniki zdravijo s pomočjo imunoterapije? Zdravljenje je različno dolgo. Če deluje dobro, jo pacienti prejemajo na primer dve leti. Nato pa se strokovnjaki individualno odločajo o tem, ali se z zdravljenjem nadaljuje ali preneha. Če pri bolnikih v obdobju dveh let pride do napredovanja bolezni, se imunoterapija ustavi. Prenehanje tovrstne metode zdravljenja je torej tedaj, kadar bolnik ob nje nima prav nobene koristi ali dobrobiti več.

Imunoterapija je označena tudi kot trening imunskega sistem?

Sicer pa je imunoterapija pogosto označena tudi kot trening imunskega sistema. Najpogostejša oblika tovrstne metode zdravljenja raka, vključuje zaviralce kontrolnih točk. V tem primeru gre za zdravila, ki učinkovito pomagajo pri primernem odzivu imunskega sistema.

Zanimiv del tovrstne metode je povezan tudi z razvojem posebnih cepiv. Njihova naloga je ravno tako krepitev imunskega sistema. Lahko torej rečemo, da je imunoterapija skupek različnih metod, ki imajo skupni cilj. Slednji pa seveda ni direktno povezan z rakavimi celicami.