Varujmo okolje Orehi Če bi vedeli, kako zdravi so orehi, bi jih uživali vsak dan

Če bi vedeli, kako zdravi so orehi, bi jih uživali vsak dan

Vsi bi morali vedeti, kako zdravi so orehi in jih imeti doma v skledi na mizici, da bi vsak dan pojedli eno pest orehov. Sama sem to spoznal šele takrat, ko sem se začela učiti, kaj je zdrava prehrana in kako naj se prehranjujemo, da bomo zdravi več let. 

Takrat sem spoznala, da orehi moramo biti doma. Moj prvi nakup so bili orehi, a sem imela smolo, ker tiste orehe, ki sem kupila v trgovini niso bili dobri. Tako sem bila razočarana, kajti kar hitro sem spoznala, da bom težko dobila dobre orehe b trgovini in da bom morala najti, kje bi lahko kupila domače orehe. Tako sem se obrnila na kmetije, ki so prodajali domače pridelke, med njimi pa so bili tudi orehi. 

Kako srečna sem bila, ko sem jih lahko kupila, ker sem vedela, da so to dobri, zdravi in domači orehi, ki jih bom lahko uživala vsak dan, in mi bodo pomagali ohranjati moje zdravje. 

Ko tako hodiš po trgovini, kar hitro spoznaš, da lahko kar nekaj domačih izdelkov kupiš na kmetijah, kjer prodajajo res domače in zdravo. Jaz sedaj redno obiskujem kmetijo, ki mi ponuja domače pridelke in tako skoraj v trgovino ne grem več. 

Ko se človek enkrat navadi, kakšni so domači orehi in kako okusni so, verjemite, da jih v trgovini ne boste več kupili. Če pa jih boste, jih ne doma ne boste jedli, ker vam ne bodo dobri. Nikar ne zapravljajte za takšne orehe, pojdite na kmetijo, kjer so orehi naravni in zdravi. 

Sama imam doma tudi orehovo olje, ki ga občasno pijem, saj je tudi precej zdravilno. Zavedati se moramo, kaj vse vsebujejo orehi in tako ne bomo več premišljevali, ali jih kupimo ali ne, enostavno jih bomo imeli vedno v košarici, ali pa jih kupili na domači kmetiji.