Varujmo okolje Ekstra deviško oljčno olje Za zdravje je exstra deviško oljčno olje zelo koristno

Za zdravje je exstra deviško oljčno olje zelo koristno

Pri nas doma so od nekdaj pripravljali hrano na živaski maščobi. Takšna je bila navada in niti pomislili niso, da bi uporabljali kakšno drugo maščobo ali olje. Ker sem postala vegetarijanka, sem vztrajala na tem, da se za hrana uporabi ekstra deviško oljčno olje, ki je koristilo tudi mojemu zdravju.

Za zdravje je exstra deviško oljčno olje zelo koristno

Olje je bogato z antioksidanti in vitaminom E. V svoji mladosti sem se opekla in sem imela na nekaterih delih precej slabo kožo. Prijateljica mi je svetovala, da za kožo uporabim ekstra deviško oljčno olje in se mažem redno vsak dan. Ko sem to storila, je koža postala prevej bolj mehka, prijetna na otio in zdravega videza. Od takrat dalje sem se odločila, da bom ekstra deviško oljčno olje uporabljala tudi v prehrani. Ne predstavljam si več zelene solate brez tega olja. Moji starši so se najprej težko navadili na okus in vonj, sedaj pa ga tudi imajo radi. Ker pomaga pri kardiovaskularnih obolenjih, je mojemu očetu pomagalo, da je izločil živalske maščobe in jih nadomestil za rastlinskimi. Sedaj ima normalen krvni pritisk in težave s srcem so nekoliko popustile. Seveda je zraven spremenil še nekaj dodatnih stvari, redno je začel hodit po dve uri na dan, popije več tekočine, doma pa se pripravlja bolj zdrava hrana.

Tako smo prepričali tudi sosede, da so zamenjali način priprave hrane in so kupili ekstra deviško oljčno olje pri lokalnem pridelovalcu. Meni niso vsa olja všeč, ker so nekatera preveč trpkega okusa. To olje, ki ga kupim na naši obali pri lokalnem pridelovalcu pa mi je do sedaj bilo najboljše. Res, da je cenovno nekoliko višje, vendar se izplača. Hrana je dobrega okusa, količinsko olja porabim manj, kot sem prej ostalih olj ali masti. Kalorično se tudi pozna, saj ima ekstra deviško oljčno olje manj kalorij kot živalska mast. Tako smo si v naši družini izboljšali zdravje.