Varujmo okolje Zobna higiena Ko je zobna higiena odlična, je vse odločno

Ko je zobna higiena odlična, je vse odločno

Pri preventivnem pregledu pri zobozdravniku so me zelo pohvalili, da je moja zobna higiena končno popolna. Dlesni niso več vnete, ker si zobe nitkam vsak dan, sem se izognila novemu nastajanju zobnega kamna. Moram pa tudi priznati, da sem se res potrudila, da je bila moja zobna higiena pod skrbim nadzorom.

Kupila sem si tudi eno odlično zobno kremo, ki jo lahko uporabljam samo en mesec, ampak mi je opazno popravila stanje dlesni. Tako, da mislim, da mi je najbolje pomagala ta krema. No, brez nitkanja vsekakor ne bo šlo, to je neizpodbitno dejstvo. Lahko si omislim še kako vrhunsko zobno kremo, nitke vseeno najbolje očistijo mesto pod desnimi, da se nabrana hrana odstrani. Ne vem, kaj mi je bilo, da toliko časa nisem pazila in se mi je zobna higiena čisto zalomila in to še toliko, da sem imela kar precej obiskov pri zobozdravniku, da je sedaj vse v normalnem zdravem stanju. In seveda, da moj zobozdravnik ni slabe volje vsakič, ko pogleda moje zobe. Sem imela kar precej ponovnega izobraževanja vsakič, ko sem prišla tja. Ampak danes je bil pa končno spet zelo prijazen in vesel, ker je videl, da sem upoštevala vsa navodila. Predvsem zato, ker je videl rezultat, saj so se vse težave popravile.

Kljub temu da naj bi bila moja zobna higiena sedaj v najlepšem redu in naj ne bi imela težave, me je vseeno naročil ponovno čez dva meseca, da preveri, ali se še naprej držim tega, in bodo dlesni res ostale v takšnem stanju, kakor so sedaj. Malce ga namreč skrbi, da bi se ponovilo po tem, ko bom morala narediti pavzo s to zobno kremo, ki mi je verjetno najbolje pomagala. Osebno upam, da ne bo tako, ker po tem pa res ne vem, kaj bom naredila, ker te kreme nekaj časa ne bom mogla uporabljati in res ne bi bilo dobro, da je moja zobna higiena odvisna samo od tega.